Reciclarea fierului vechi

Reciclarea fierului vechi

Colectare fier vechi, tabla, fonta, aluminiu, Deseuri Feroase Neferoase

  Utilizarea eficienta si sigura a resurselor globale din punct de vedere al efectului pe care il au asupra mediului inconjurator contribuie la calitatea generala a vietii, atat pentru noi dar mai ales pentru generatiile urmatoare.

  Reciclarea are propria contributie la conservarea energiei si protejarea mediului inconjurator prin reciclarea materialelor refolosibile si reintroducerea acestora in circuitul industrial.

  Tinand cont de faptul ca resursele naturale sunt limitate si se obtin prin costuri mari, producerea de otel din deseuri de fier vechi reduce simtitor poluarea mediului ca atare procesul de reciclare fier vechi conduce la economisirea de energie si materii prime.

  Fierul este un material 100% reciclabil in consecinta, cantitati impresionante de minereu natural pot fi economisite, cu efecte pozitive asupra consumului de energie.

  Prin reinnoirea utilajelor, a mijloacelor de transport si a rebuturilor feroase rezultate din activitatea constructiilor s-a acumulat o cantitate suficient de mare de fier vechi, incat astazi o buna parte a otelului rezulta din procesul de reciclare fier vechi. Aceasta practica a dus la transformari uriase in industria siderurgica.

  Activitatea de reciclare fier vechi a condus la aparitia urmatorului fenomen: productia cuptoarelor Siemens-Martin s-a redus in ultimii ani de doua ori si jumatate, in timp ce otelul produs de cuptoare electrice a crescut cu peste 26%. Se prevede ca in urmatorii ani, cca. 10% din otel (60 milioane tone) sa se obtina prin retopirea fierului vechi numai in cuptoare electrice. Procesul de reciclare fier vechi contribuie si in alte procedee metalurgice cum ar fi ajustarea compozitiei. Desi productia de otel a ramas relativ constanta sau chiar a crescut, extractia de minereu a scazut sensibil.

  Activitatea de reciclare fier vechi a condus la reducerea potentialului de poluare a aerului cu pana la 86% si a potentialului de poluare a apelor cu pana la 76% datorita faptului ca minereul de fier are un continut mare de sulf spre deosebire de fierul vechi cu un continut mic de sulf.