Colectarea si Reciclarea dozelor de aluminiu

Colectarea si Reciclarea dozelor de aluminiu

  colectare reciclare doze aluminiuDozele folosite din aluminiu sunt o resursa importanta care este extrem de valoroasa. Din acest motiv, aluminiul folosit este rareori pierdut. Industria de aluminiu are tot interesul de a promova reciclarea de aluminiu ca parte din strategiaindustriala.

  Aluminiul are calitati de reciclare unice: calitatea aluminiului nu este scazuta prin reciclare - poate fi reciclat in mod repetat.

  Aluminiul reciclat salveaza energie: retopirea aluminiului folosit economiseste pana la 95% din energia initiala necesara producerii de materie prima.

  Reciclarea aluminiului este economic: foloseste mai putina energie si reciclarea este auto-sustinuta datorita valorii ridicate a aluminiului folosit.

COLECTAREA DOZELOR DIN ALUMINIU

  • Se colecteaza de la supermarketuri, in containere special destinate reciclarii aluminiului.
  • la locul de depozitare a deseurilor menajere
  • la centrele de colectare a deseurilor din aluminiu, unde vei primi banii pe loc dupa cantarire

  Odata colectate, dozele sunt transportate la centrele de colectare unde sunt separate de resturile de metal, sticla, plastic, hartie, etc. Dupa cantarire pleaca spre fabricile de reciclare a dozelor de aluminiu folosite.
RECICLAREA
Reciclarea propriu-zisa se imparte in mai multe etape:

  • Distrugere (sau maruntire) in bucati foarte mici, de marimea unei monede
  • Inlaturarea design-ului (imagini, inscrisuri) care se face cu aer cald de pina la 500°C
  • Topirea intr-un cuptor la 750°C
  • Turnarea in forma de lingou. Fiecare lingou cintareste 27 tone, masoare 15 metri lungime si din el se pot produce 1.5 milioane doze

ROLUIREA
Lingourile sunt supuse unei temperaturi de 600°C, apoi sunt racite si subtiate pana ajung la grosimea unei doze de aluminiu
PRODUCEREA DOZEI
Foaia de aluminiu se introduce in presa si se toarna in forma de doze dupa care este tratata cu un lac special pentru a nu interactiona cu imprimarea si se usuca intr-un cuptor special.